Helyi közélet

2013.09.23. 16:11

Dombok a Déli soron

Debrecen - Hatalmas földkupacok éktelenkednek a Nagyállomás rakodó területe mellett, a Déli soron, a Keleti sor közelében.

Debrecen - Hatalmas földkupacok éktelenkednek a Nagyállomás rakodó területe mellett, a Déli soron, a Keleti sor közelében.A főként építési törmelékből, kisebb részben homokból, fekete földből álló halmokat a kertes házak előtti füves, ligetes területre júliusban akkor kezdték el lerakni, amikor a Petőfi téren és Piac utcán hozzáláttak a 2-es villamosvonal építésével összefüggő munkákhoz - mesélte az egyik ott lakó, Kórik János. Mint elmondta: a földmennyiség állandóan változik, rendszeresen hozzák-viszik a teherautók, traktorok a szállítmányokat. A nyáron olyan is előfordult, hogy a legmagasabb domb teteje tíz méterre ért fel.

Szerinte bosszantó a dolog, mert ugyan közterületről van szó, de eddig tulajdonképpen szép park volt itt.

Az is probléma, hogy a nagy munkagépek mostanában az eső megérkeztével összevágták a területet, így a lányom a sár miatt nehezen tud kiállni személyautóval a telekről - fogalmazott Kórik János.

Hamarosan rend lesz!?

A 2-es villamosvonalat építő Keviép Kft. főépítésvezetője elmondta: a területet a várostól átmeneti használatra kapták, arra az időre amíg a 2-es villamosvonal összefüggő munkák tartanak. Az ő alvállalkozójuk a Piac utcai és a Petőfi téri törmeléket, sittet, építőanyagot hordta oda.

Lengyel Sándor úgy fogalmazott, hogy a depó megtisztítására, helyreállítására nincs külön határidő, de mivel a beruházás jól halad valószínűleg már nem sokáig lesz rá szükség. Legkésőbb az év végéig ott is rendet teszünk - jelentette ki.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában