Helyi közélet

2013.08.28. 07:34

Nézőpont: Tűzijáték helyett

Noha egyszer-egyszer én is kimentem megnézni a tűzijátékot, úgy emlékszem, a harmadik után nem érdekelt többé. Szabó Katalin jegyzete.

Noha egyszer-egyszer én is kimentem megnézni a tűzijátékot, úgy emlékszem, a harmadik után nem érdekelt többé. Szabó Katalin jegyzete.

Láttam, hogy még magasabbra lövik, még érdekesebb a kibontakozása és még többféle színben pompázik – de nem éreztem, hogy feldobna. A társaságban öt perc múlva már senki nem beszélt róla, pedig biztosan kifizettek rá egy-két milliót.

Nem hiszem, hogy a virágkarnevál kevesebb embert vonzana tűzijáték nélkül, és azt sem, hogy e program látogatói dobják meg a vendéglátók bevételét. Meghajlok mégis: legyen tűzijáték, mert sokan rajonganak érte. De az igény, hogy egyúttal évről évre változatosabb, hosszabb, főképpen pedig szebb legyen, mint a szomszéd városban - nevetséges. A határ a csillagos ég?

Ha már nincs nélküle közösségi ünnep (mert kell a cirkusz), úgy én mind ritkábban rendezném, s mind rövidebbre fognám. Olyasféle égi tüneménnyé tenném, mint a hulló csillagok. Megkímélném ezzel a robbanó hangoktól riadó emberek, kutyák idegzetét, a megspórolt milliókból pedig adnék valami újszerűt, izgalmasat. Fényjátékot, különleges hangjátékot, harangjátékot, bármit, ami eredeti ötletre épül, és hatásos meglepetés lehet. Egy pályázat megmozgatná a fiatalok fantáziáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában