Helyi közélet

2013.08.09. 17:18

Nem tudni, hogy merült el az arzenál

Debrecen - Nem találtak összefüggést a fancsikai lőfegyverek és hazai bűncselekmények között.

Debrecen - Nem találtak összefüggést a fancsikai lőfegyverek és hazai bűncselekmények között.

Egyelőre nem sikerült felderíteni, hogy ki, mikor, miért rejtett el lőfegyvereket egy Fancsikai tavakhoz közeli ér iszapjában. A debreceni rendőrkapitányságon az idei év elején felfüggesztették az ügyben indult eljárást, ami azért nem azt jelenti, hogy végleg letettek volna a rejtély megoldásáról.

– A szakértői vizsgálatok szerint a valamikor jó minőségű, értékes lőfegyverekkel Magyarországon nem követtek el bűncselekményt az utóbbi években – mondta érdeklődésünkre pénteken Kovács Károly, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Válaszából kiderült: az már közel sem bizonyos, hogy a magyar határon túl sem használták azokat alantas célból.

Az őrnagy a nyomozás érdekében túl sok részlettel nem szolgálhatott, de azt elmondta, hogy több lőfegyverről – így 9 mm-es pisztolyról és Browning márkájú gépfegyverről is – beszélünk. Mindezeket tavaly októberben közmunkások találták meg annak köszönhetően, hogy a szárazság következtében teljesen eltűnt a víz a Fancsika környéki erekből, csatornákból. A nylonban, fémdobozban megtalált fegyverek erősen rozsdálódtak.

Amennyiben bármit tudnak a fegyverek eredetéről, vagy elrejtésük körülményeiről, haladéktalanul hívják a 107, 112-es segélyszámokat!

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában