Helyi közélet

2013.08.22. 11:12

Nem javítanak, csak terelnek

Debrecen - Még várunk az illetékesek válaszára a terelő elemek kihelyezéséről.

Debrecen - Még várunk az illetékesek válaszára a terelő elemek kihelyezéséről.

Lassan három hete, hogy a Leiningen és Lázár utcák találkozásánál a közelmúltban körbebetonozott nagyalakú fém csatornafedélre kihelyeztek két piros-fehér csíkos terelő elemet. Igaz, addig a rajta áthaladó járművek alatt éles csattanással jelezte, hogy újra elvesztette a stabilitását, így a naponta arra járók nyugodtan hihették, rövidesen ki fogják javítani.

Kis híján csattanás

Azóta nem történt semmi, leszámítva, hogy a Lázár utcáról balra nagy ívben kikanyarodni nem tudó autósok és a hozzájuk közelebbi sávban egyenesen érkezők olykor éppenhogy elkerülték a csattanást az amúgy is nehezen belátható útcsatlakozásban. Legalább ennyire zavaró, amikor a jobbról érkezők áthúznak az ellenkező sávba, de a kitett irányjelzőjükből még nem következik, hogy le akarnak fordulni a Lázár utcára, vagy csak a terelő elemeket szeretnék kikerülni.

Ez csak egy példa, de lehetne még sorolni a hetekig minden változás nélkül otthagyott forgalomterelő elemek esetét. Mindez megelőzhető lenne, ha a valószínűleg rövid idő alatt elvégezhető munkát már a kihelyezésükkor elkezdenék az arra hivatottak.

Szerettük volna megtudni az illetékesektől az erre vonatkozó érvényes szabályozást, ám kérdéseinkre még nem kaptunk választ a polgármesteri hivatalból. De mi ez a késlekedés a terelő elemek kihelyezése és a munkakezdés közötti időtartamhoz képest!

HBN–ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában