Helyi közélet

2013.08.09. 08:50

Kátyúvadászat: nyáron is

Debrecen - Idén már eddig közel ötszáz kátyúkárt regisztrált a Generali 120 millió forint összértékben.

Debrecen - Idén már eddig közel ötszáz kátyúkárt regisztrált a Generali 120 millió forint összértékben.Nyáron nemcsak az autósok, de a motorosok és a kerékpárosok számára is komoly veszélyt jelenthetnek az országos és önkormányzati utakon található kátyúk. Csak a Magyar Közút idén eddig 3,6 milliárd forintot költött az állami közúthálózat úthibáinak kijavítására, a Generali a Biztonságért Alapítvány pedig áprilisban elindította Kátyúvadász kezdeményezését, amelynek segítségével a közlekedők képeket tölthetnek fel az őket leginkább zavaró kátyúkról.

Figyeld a lyukat!

Eddig több mint hétezren vették igénybe a kátyúfigyelő rendszer segítségét és mintegy 1200-an követik folyamatosan nyomon a Facebook-on a kátyúvadászok munkáját. Az elmúlt néhány hónapban közel négyszáz úthiba került fel a honlapra, amelyek közül a javítási munkákat végzők már sokat meg is szüntettek. A szélsőséges időjárás miatt a korábbi évekhez képest idén jóval több burkolathiba keletkezett az országos és önkormányzati utakon egyaránt. Az új, de mély kátyúk a legveszélyesebbek – éles peremük szálszakadást okozhat a gumiabroncsban, ami később durrdefekthez vezethet, de nem ritka a tengelytörés sem. Ilyenkor nyáron a két keréken közlekedők számára is komoly veszélyt jelenthetnek az úthibák.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában