Helyi közélet

2013.08.30. 08:57

Időre elkészül a „zöld iskola”

Balmazújváros - A pedagógusok hétvégén rendezik be az új tantermeket.

Balmazújváros - A pedagógusok hétvégén rendezik be az új tantermeket.

Megszárad a tantermekben a festék, a Balmazújvárosi Általános Iskola Kalmár Zoltán tagintézményében is becsengetnek hétfőn.

Mint arról már beszámoltunk, az intézményt a nyár folyamán egy emelettel bővítették, nagy erőkkel dolgoztak azonban az építkezésen még csütörtökön is a kivitelező munkatársai. Dr. Tiba István polgármester megkeresésünkre úgy fogalmazott, nem volt kérdéses, hogy szeptember 1-jén minden kalmáros diáknak a „zöld iskola” épületében kezdődik a tanév.

– Senki ne a pletykáknak higgyen! A kivitelező vállalta, hogy az iskolakezdésre elkészül a bővítéssel, ez így is lesz – nyilatkozta lapunknak a városvezető.

Hétvégén pakolnak

A cég pénteken 16 órára ígérte a terület átadását. Dr. Tiba István azt mondta, a vállalat ekkorra mindennel elkészül, egyedül az épület két végének festése nem lesz kész hétfőre, ez azonban az oktatást már nem zavarja.

– Az utolsó simításokat végzik, a folyosó és a lépcsőház festésén dolgoznak jelenleg az épületen belül – számolt be lapunknak az aktuális munkálatokról Berettyán Sándorné tagintézmény-vezető, akitől azt is megtudtuk, hogy kemény munka vár a hétvégén a pedagógusokra. Ekkor fogják ugyanis berendezni az új termeket. – Hétfőn reggel minden gyermeket le tudunk ültetni és meg tudunk ebédeltetni – zárta mondandóját az intézmény vezetője.

A bővítésnek köszönhetően hét új tanteremmel gazdagodott a Kalmár-tagintézmény. Az emeletráépítéssel párhuzamosan akadálymentesítették az épületet, hiszen liftházat és a mozgássérültek számára mosdót is kialakítottak az iskolában. A fejlesztés összköltsége 120 millió forint, amelyet teljes egészében önerőből finanszírozott a város önkormányzata.

HBN–SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában