Helyi közélet

2013.08.16. 16:25

Hosszú forró nyárzáró

Debrecen - Rengeteg program és strandidő kínálkozik a négynapos hétvégére.

Debrecen - Rengeteg program és strandidő kínálkozik a négynapos hétvégére.

A virágkarnevál miatt már augusztus 18-án forgalomkorlátozás lép életbe Debrecen számos pontján, de a megye más településein is számíthatnak hasonlóra az autósok, hiszen a hosszú hétvége napjaira – elsősorban persze huszadikára – nagyon sok programmal készültek a rendezvényszervezők. A tömegközlekedést igénybe vevők is tájékozódjanak indulás előtt: a vonatok, a távolsági és helyi autóbuszjáratok is megváltozott menetrend szerint közlekednek. A DKV-nál 19-én délutántól 20-án estig számos változtatás lesz a karneváli programok által érintett útvonalakon közlekedő járatok menetrendjében. Négy napig ügyeleti rendben működnek a gyógyszertárak és az egészségügyi szolgáltatók is. Az ünnepnapon zárva lesznek az üzletek.

A pihenéshez az időjárás kánikulával „járul hozzá”; a hosszú hétvége napjain egyre erősödik a felmelegedés, hétfőn már 34 fokos legmagasabb nappali hőmérséklet várható, éjszakánként 15 fok köré hűl a levegő.

Az ünnepi programok szervezői izgulhatnak: kedden viharos széllökésekkel, esővel, zivatarfoltokkal, lehűléssel hidegfront érkezik az eumet.hu előrejelzése szerint, míg az idokep.hu keletre még 20-án is kánikulát valószínűsít.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában