Helyi közélet

2013.08.30. 13:40

Hétfőig ki kellene találniuk valamit

Debrecen - Marika jóhiszemű volt és éppen eléggé járatlan a jogban ahhoz, hogy ellehetetlenüljön.

Debrecen - Marika jóhiszemű volt és éppen eléggé járatlan a jogban ahhoz, hogy ellehetetlenüljön.A rózsafa tövét kapáltam a hosszúpályi házunk udvarán, amikor az Aprót böngésző fiam kikiabált, anya, találtam egy neked való hirdetést. A debreceni Nyár Lakásfenntartó Szövetkezet ígért benne házfelügyelői állást lakással. Mivel a Hajdú-Bét, az akkori munkahelyem éppen csődbe ment, kaptunk a lehetőségen – eleveníti fel Marika 13 évvel ezelőtti Debrecenbe költözésük körülményeit.

Az asszony teljesen járatlan volt a jogban, s mivel a szövetkezetnél sem igyekeztek hangsúlyozni annak a veszélyét hogy saját tulajdonú hosszúpályi házáért cserébe mindössze lakásbérleti jogot kap a munkalehetőség mellé, jóhiszeműen leszerződött a „Nyárral”. Csak sokkal később derült ki a számára, mekkora hibát követett el, ugyanis a csődbe ment, végelszámolás alatt álló cég utóbb értékesítette Marikáék Petőfi tér 2. szám alatti 54 négyzetméteres lakását, ahonnan az asszonynak tolószékbe kényszerült, értelmi fogyatékos nagyfiával jövő hétfőig ki kellene költöznie.

Csak éppen nincs hová...

Cikkünket a pénteki Naplóban olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában