Helyi közélet

2013.08.27. 15:57

Év végére elkészülhet az újtelepi szennyvízhálózat

Püspökladány - Hamarosan 100 százalékos lesz Püspökladány szennyvízhálózatának lefedettsége.

Püspökladány - Hamarosan 100 százalékos lesz Püspökladány szennyvízhálózatának lefedettsége.Javában zajlik a szennyvízcsatorna-hálózat építése Püspökladány újtelepi városrészén. A kivitelezési szerződést április 2-án írták alá, a munkaterület átadása április 10-én megtörtént, a kivitelezési munkálatok pedig július 11-én kezdődtek. A kivitelező cég pénzügyi igazgatóhelyettese, Dede Tibor elmondta, hogy kedvező időjárás esetén naponta 100 métert tudnak haladni egy nap. Céljuk, hogy novemberre befejezzék a csatornázási munkálatokat.

A munkálatok a Bólyai utcán kezdődtek. Dombi Imréné polgármestertől megtudtuk, hogy a szennyvíztisztító telepet alkalmassá kell tenni az új és a meglévő hálózaton beérkező szennyvízből a foszforeltávolításra, valamint a tisztítási technológia során keletkező szennyvíziszap ideiglenes tárolására. Másrészt pedig meg kell valósítani az újtelepi városrész csatornahálózatának kiépítését, illetve annak a városi szennyvíztisztító telepre történő bekötését is.

A tervezett gyűjtőhálózat gerincvezetékeinek hossza 7 ezer 370 méter. A hálózaton 4 átemelőt építenek. A tervezett gyűjtőhálózatra összesen 597 ingatlant kötnek be, melyből 581 helyen a szennyvíz elvezetése gravitációsan biztosítható, a fennmaradó 16 ingatlan házi átemelők segítségével épül ki. A kivitelezési munkálatok befejeztével javul a felszíni és a felszín alatti vizek minősége, kisebb lesz a belvízveszély, s várhatóan a város lakóinak komfortérzete mellett növekszik az ingatlanok értéke is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában