Helyi közélet

2013.07.24. 08:42

Villanyvilágítást a tanyákra!

Mezőpeterd - Vidékfejlesztési információs fórumokon tájékozódhatnak a gazdák megyénkben is.

Mezőpeterd - Vidékfejlesztési információs fórumokon tájékozódhatnak a gazdák megyénkben is. Idén első alkalommal megyénk összes települése részt vehet a Tanyafejlesztési Programban - jelentette be egy Mezőpeterden rendezett fórumon Szokai Szilvia, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense.

Az információ pénz

A program keretében települési és térségi fejlesztések, villany nélküli tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztések, valamint tanyagazdaságok indításának vagy meglévők fejlesztésének csekély összegű (de minimis) támogatására lehet pályázni. Augusztus 7-ig van lehetőség elektronikus pályázati felületén keresztül pályázatokat benyújtani a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) weboldalán. Az elmúlt napokban a megye több településén rendeztek vidékfejlesztési információs fórumot, mely összejövetelek az elkövetkező 2014-2020 vidékfejlesztési programhoz kapcsolódó egyeztetések színterévé váltak. A vidékfejlesztési miniszter megbízásából a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense Újszentmargitán, Hajdúbagoson, Hajdúnánáson, Mezőpeterden és Fülöpön tartott ilyen fórumot, ahol szó volt a vidékfejlesztési program 2014-2020 tervezési folyamatáról, a Tanyafejlesztési Programról, valamint a Hajdú-Biharban már működő, és induló vidékfejlesztési projektekről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában