Helyi közélet

2013.07.05. 08:55

Osztálytalálkozó Püspökladányban

Püspökladány - Ötvenhat éve végzett a debreceni fiú tanítóképzőben 24 diák. Az ötvenéves osztálytalálkozójukon elhatározták, hogy minden évben találkozni fognak.

Püspökladány - Ötvenhat éve végzett a debreceni fiú tanítóképzőben 24 diák. Az ötvenéves osztálytalálkozójukon elhatározták, hogy minden évben találkozni fognak.

Ebben az évben Püspökladányban gyűltek össze az egyre fogyó létszámú diákok Bende József tanár úr és felesége vendégeként, akik megszervezték a három nap programját.

A legtöbb régi diákot elkísérték a feleségek is. Sajnos vannak már közülük is olyanok, akik eltávoztak az élők soraiból.

Az osztálytalálkozó legfontosabb eseménye – mint minden alkalommal - az elmaradhatatlan beszélgetések voltak. Ilyenkor elevenednek fel a volt diákok emlékezetében a több mint félévszázaddal ezelőtt történt dolgok. Ilyenkor aztán megtörtént, hogy egy-egy esemény hallatán elhomályosult a szem, vagy hangos kacagásba törtek ki a jelenlévők.

Az összegyűlt diákok és hozzátartozóik ellátogattak a város temetőjébe, egykori osztálytársuk Pálfi Sándor volt iskolaigazgató sírjához. A találkozót megtisztelte jelenlétével Pálfi Sándor felesége, Marika, aki jelenleg is Püspökladányban él.

Meglátogatták a Karacs Ferenc Múzeumot, a város nevezetes szobrainál fényképeket készítettek. Gyönyörködtek a szép katolikus templomban.

A csoport bejárta a Farkas sziget tanösvényeit, majd Nádudvarra utaztak, ahol Fazekas Lajos a népművészet mesterének munkái, valamint nagyszüleinek meglévő tárgyai kápráztatták el Őket. Csodálattal szemlélték a település határában lévő agyagból miként lesz értékes tárgy az emberi kéz által.

Mielőtt elutaztak volna Püspökladányból azt is eldöntötték, hogy a következő évben Eger városa lesz találkozásuk legújabb színhelye.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában