Helyi közélet

2013.07.24. 08:54

Nézőpont: Vizsgálat

<em>Komoly emberekről van szó, akik nem beszélnek összevissza. Egyszer megkérdezték tőlük, van-e közük ahhoz a levélhez, amelyben bizonyos hajdúszoboszlói trafikügyekről esett szó a pályázatok értékelése idején. Ők azt mondták, nem tudnak ilyen levélről. Sem az írója, sem a címzettje nem volt túl bőbeszédű a cáfolattal, de elhatárolódtak.</em> <strong>Szabó Katalin jegyzete</strong>.

Komoly emberekről van szó, akik nem beszélnek összevissza. Egyszer megkérdezték tőlük, van-e közük ahhoz a levélhez, amelyben bizonyos hajdúszoboszlói trafikügyekről esett szó a pályázatok értékelése idején. Ők azt mondták, nem tudnak ilyen levélről. Sem az írója, sem a címzettje nem volt túl bőbeszédű a cáfolattal, de elhatárolódtak. Szabó Katalin jegyzete.

Ennek alapján akár hihetném: a hatóságok most annak próbálnak nyomára jutni, ki a bajkeverő, azaz, ki írt ilyen tartalmú levelet Kocsis Róbert nevében Bodó Sándornak címezve. Ki tudja! A nyomozás tart, nyilatkozat egyelőre nem várható.

Mindettől függetlenül - ma Magyarországon - teljesen életszerű, hogy legyenek ilyen levelek. (Nem kevésbé volt életszerű az előző kormányok idején sem.) A szerencsésebbeket nem kapják el. Jogilag a most tárgyalt eset is nagyon az elején tart, sok idő telhet el, amíg valahol, valaki pontot tesz majd: mondjuk, nem emel vádat, vagy vádemelést követően egyszer egy bíróság ítéletet hirdet: felment vagy büntet.

A trafikügy nem ettől ég rá a mostani kormányra, s talán kevésbé a ténye, mint a jellegzetessége okán. Az elöszödösödés felé tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában