Helyi közélet

2013.07.24. 10:56

Egyházi mellé államit

Hajdúsámson - Hajdúsámsonban az állam közel félmilliárd forintot szán az állami iskola kialakítására.

Hajdúsámson - Hajdúsámsonban az állam közel félmilliárd forintot szán az állami iskola kialakítására.

Botrányoktól sem mentes testületi ülések, torzsalkodó önkormányzati képviselők, vérmérséklettől függően haragos és/vagy aggódó szülők, látványos pártpolitikai megmozdulás az általános iskola főbejárata előtt - mindez egyszerre jellemezte az elmúlt hónapokban Hajdúsámson közéletét.

Miután a helyi testület úgy döntött, hogy szeptembertől a Hit Gyülekezete fenntartásába adja a település egyetlen általános iskoláját, a Kormányhivatal ezt a határozatot megtámadta, a Kúria azonban jogerősen mégis a települési önkormányzatnak adott igazat.

Ezt követően mintha kikerült volna a média kereszttüzéből a sámsoni iskolaügy, pedig azóta újabb pikáns fordulatot vett a történet. Noha nem Hajdúsámson az ország egyetlen olyan települése, ahol a következő tanévtől valamely felekezet működtetheti az általános iskolát, a kormány egyedül sámson esetében döntött úgy, hogy 475 millió forintos támogatással meg kell teremteni a településen az állami oktatás feltételeit is.

Hogy hányan fognak az állami iskolába járni, és kik fognak ott tanítani? Ezt is megkérdeztük Hamza Gábor polgármestertől.

A részletekről hamarosan beszámolunk.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában