Helyi közélet

2013.07.05. 17:14

Folytatódik a „trafikharc” Debrecenben is

Debrecen - Jogsértésről beszélt a trafikok és a debreceni helyi reklámrendeletek kapcsán Varga Zoltán Imre, a DISZ önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

Debrecen - Jogsértésről beszélt a trafikok és a debreceni helyi reklámrendeletek kapcsán Varga Zoltán Imre, a DISZ önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

Miközben a debreceni vállalkozásokat, bolttulajdonosokat a hatályban lévő, országos szinten is kirívóan szigorú rendelet kötelezi, hogy a megfelelő reklámhordozóra cseréljék le régi tábláikat, több tíz-, vagy akár több százezer forintos költséggel, addig a nemzeti dohányboltok eltérhetnek e jogszabálytól. Holott a koncessziós szerződés a homlokzati megjelenést is meghatározza, s abban lehetőségként szerepel a „plasztikus (vákuumformázott) betűkkel” szerelt cégér, ami az egyéb debreceni üzletek számára kötelező, a trafikokon azonban – a DISZ képviselői szerint – nem ilyen cégtáblák vannak – fejtette ki Varga Zoltán, megjegyezve, hogy a trafikok látványelemei, táblái „gagyik”.

– A nemzeti dohányboltok kihelyezett táblái sokak szerint az ötvenes évekbeli minőséget és látványt idézik – tette hozzá dr. Dobrossy István Jenő.

– Felszólítjuk Debrecen főépítészét, hogy vizsgálja felül a dohányboltot üzemeltető vállalkozásokat és kihelyezett tábláikat! Amennyiben továbbra is eltérhetnek a helyi rendeletben foglaltaktól, úgy kezdeményezni fogjuk a rendelet módosítását, hogy a diszkrimináció megszűnjön – mondta Varga Zoltán.

HBN-BL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában