Helyi közélet

2013.07.17. 19:59

Ez a táncé és népzenéé, a következő hét a dzsesszé

Debrecen - Kilenc település kultúrcsoportjai, majd a hazai zenészek krémje lép színpadra.

Debrecen - Kilenc település kultúrcsoportjai, majd a hazai zenészek krémje lép színpadra.

Örvendetes, hogy Balatonfüredtől, Kecskeméten át Sárospatakig 11 település képviselteti magát a hét végi kulturális fesztiválon. Ezt Somogyi Béla alpolgármester mondta szerdai sajtótájékoztatójukon, melyet a város két jelentős júliusi rendezvényéről tartottak. A Városok Falvak Szövetsége tagtelepüléseinek kétnapos bemutatóján pénteken este 6 órától a mátraderecskei Delfinek, a hajdúnánási Szalmakalap Citeraegyüttes és Szalmaszálak Gyermekcsoport, a püspökladányi Lolita mozgásstúdió és Csűrdöngölő együttes lép fel. Másnap a mikepércsi néptáncosok és énekesek, a biharkeresztesi Piruett Táncstúdió, a hajdúböszörményi Black Time tánciskola, a kisújszállási Mellofon Fúvósegyüttes, végül a Hegedűs Együttes lép fel.

Ingyenes koncertek

Magyarország legrégebbi, folyamatosan megrendezett fesztiválja a Debreceni Jazznapok, melyet idén már 42. alkalommal rendeznek meg – mondta Maloschik Róbert, művészeti tanácsadó a szerdai tájékoztatón. Négy nap alatt négy helyszínen 68 magyar muzsikus lép dobogóra, közülük 8 debreceni.

A hagyományos fesztiválnyitón ezúttal a 75 éves Gyarmati Zoltán saxofonos tiszteletére két „nagyágyúval”, Berkes Balázzsal és Kőszegi Imrével lép színpadra a Debreceni Jazz Együttes. A jövő csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó fesztivált 2,5-2,5 millió forinttal támogatja a város és a Nemzeti Kulturális Alap, így valamennyi koncert ingyenesen tekinthető meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában