Helyi közélet

2013.06.04. 17:01

Debrecenbe is jutott a győri drogból

Debrecen – A cívisvárosba is jutott abból a marihuánából, aminek termesztésébe két férfi vágott bele 2010 elején Győrben és környékbeli kistelepüléseken.

Debrecen – A cívisvárosba is jutott abból a marihuánából, aminek termesztésébe két férfi vágott bele 2010 elején Győrben és környékbeli kistelepüléseken. A spéci ültetvények gondozásába három gyerekkori barátjukat is bevonták, majd a learatott „füvet” N. Zoltán (I. rendű vádlott) egy ismerőse vásárolta meg 1300-1400 grammonkénti áron. A bírósági elfogatóparancs alapján jelenleg is keresett Sz.-K. Bence (VI.) a kábítószert részint a gödöllői Szent István Egyetem három hallgatójának, részint egy budapesti üzlettársának, K. Ádámnak (XI.) adta el. A felsőoktatási intézményben hamar híre ment, hogy három kollégistánál marihuánát lehet vásárolni (a fiúk pár száz forintot rátettek a grammonkénti árra), míg a fővárosi terjesztőtől M. Dániel (XIII.) vett, s adott el „füvet” debreceni fiataloknak. Cz. Balázs (XIV.), T. Róbert (XV.), H. Gábor (XVI.) és S. István (XVI.) a hajdúsági megyeszékhelyen már csak sovány haszonnal adták tovább a drogot.

Az összesen 19 vádlottat felvonultató büntetőügyben első fokon a Debreceni Törvényszék jár el, a hosszúnak kinéző tárgyalássorozat kedden a vádirat közel két órán át tartó ismertetésével kezdődött.

Az ügyben N. Zoltán és L. Gábor (II.) jelenleg is előzetes letartóztatásban van, a többiek szabadlábon védekezhetnek.

További részletek a szerdai Naplóban!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában