Helyi közélet

2013.05.31. 09:22

Jegyzet: Lekerülünk a szégyenpadról

<em>Az Európai Bizottság a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja. Bár a végső döntést</em> <em> a kérdésben - a bizottság javaslata alapján - az európai pénzügyminiszterek tanácsa hozza meg június végén,</em> <em> miután a politika rábólintott, alighanem a szakma is igenelni fogja az előterjesztést.</em> <strong>Petneházi Attila jegyzete.</strong>

Az Európai Bizottság a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolja. Bár a végső döntést

a kérdésben - a bizottság javaslata alapján - az európai pénzügyminiszterek tanácsa hozza meg június végén,

miután a politika rábólintott, alighanem a szakma is igenelni fogja az előterjesztést. Petneházi Attila jegyzete.

Hogy milyen nagy dolog lenne ez, mutatja, az Európai Unió 27 tagállama közül jelenleg húsz ellen van folyamatban túlzottdeficit eljárás.

Magyarország (bár magának kereste a bajt) kilencedik éve nyög az összeurópai büntetés terhe alatt, ezért nem csoda, hogy az utóbbi időben (amikor már úgy ahogy rendben voltak a számaink) azt se nagyon hitték el az országunk vezetői az uniós döntéshozóknak, amit azok kérdeztek tőlük.

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése nem csupán azért fontos, mert így esetleg nem lesz szükség reklámadóra, valamint a pénzügyi tranzakciós illeték-, a banki különadó és az energiaadó kilátásba helyezett emelésére, hanem azért is, hogy visszanyerjük a hitelességünket, a szavahihetőségünket ország, de méginkább a világ előtt. Tudják? Nem elég szavahihetőnek lenni; annak is kell látszani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában