Helyi közélet

2013.05.22. 15:04

Épül a Tudományok Palotája

Debrecen - Pajna Zoltán debreceni alpolgármester, projektvezető és Fábián István a Debreceni Egyetem rektora, valamint Szűcs Gyula, a kivitelező HUNÉP Építőipari Zrt. elnök-vezérigazgatója május 22-én helyezték el a Tudományok Palotája alapkövét a debreceni Botanikus Kertben.

Debrecen - Pajna Zoltán debreceni alpolgármester, projektvezető és Fábián István a Debreceni Egyetem rektora, valamint Szűcs Gyula, a kivitelező HUNÉP Építőipari Zrt. elnök-vezérigazgatója május 22-én helyezték el a Tudományok Palotája alapkövét a debreceni Botanikus Kertben.E beruházás része a „Tudományos Élménypark kialakítása a Debreceni Botanikus Kertben” című, uniós támogatással megvalósuló, 1,8 milliárdos projektnek (az önkormányzati önrész 195 millió forint).

A pályázat eredményeként Tudományok Palotája elnevezéssel épül 2845 négyzetméter alapterületű új épület, mely interaktív oktatási, kulturális és tudományos térként funkciónál majd. Körülötte egy tavat is kialakítanak.

Továbbá - egyebek mellett - megújul a Növényház, a Napfizikai Obszervatórium és a Kísérleti Állatház épülete. Az átadás a tervek szerint 2014. első negyedévére várható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában