Helyi közélet

2013.05.22. 09:33

Bottal fenyegetőzött - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 12 személyt fogtak el, 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés miatt vontak intézkedés alá.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 12 személyt fogtak el, 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 2 főt az ellenük érvényben lévő körözés miatt vontak intézkedés alá.

Az egyenruhások 27 főt állítottak elő, közülük 4 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Az ittasság ellenőrzések során 7 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő.

A Debreceni Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – bolti lopás – miatt egy személyt vett szabálysértési őrizetbe. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt vett szabálysértési őrizetbe 2013. május 22-én egy bocskaikerti férfit.

A helyszínen elfogták a járőrök azt a férfit, aki 2013. május 21-én nem sokkal éjfélt követően a debreceni Széchenyi és Kürtös utcák kereszteződésénél található üzlet udvarára bemászott, és az ott parkoló tehergépkocsi márkajelzését, visszapillantó tükrét, ajtaját megrongálta. A férfi felmászott a jármű tetejére is, amely ennek következtében behorpadt. Az elfogott férfi annyira ittas volt, hogy kijózanításra kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói a kijózanodott férfit később gyanúsítottként kihallgatták. A 28 éves debreceni férfivel szemben garázdaság vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatják le az eljárást.

Zavarta a lakása előtt focizó fiatalok hangoskodása, ezért egy bottal megfenyegette őket, illetve egyiküket megütötte egy debreceni férfi 2013. május 21-én késő délután. A férfit az intézkedő rendőrök előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Az 51 éves debreceni férfivel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja le.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában