Helyi közélet

2013.04.18. 10:51

Minek érdemes tanulni?

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hajdú-Biharban az ács, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, és a hegesztő is jó választás lehet.

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hajdú-Biharban az ács, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, és a hegesztő is jó választás lehet.Gépi forgácsoló, hegesztő, villanyszerelő, szociális gondozó és ápoló - ha ezeket a szakmákat választja egy diák, szakiskolai tanulmányi ösztöndíjat kaphat. Az ösztöndíj az első félévben egységesen havi 10 ezer forint, utána a tanulmányi eredménytől függően változik, és akár havi 30 ezer forint is lehet. Az eduline.hu ismertette 2013/2014-es tanév hiányszakmáinak listáját, mégpedig megyei bontásban.

Az Észak-Alföld Régió három megyéje közül Hajdú-Biharban az ács, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a húsiparitermék-gyártó, az ipari gépész, a mezőgazdasági gépész, a pék, a szociális gondozó és ápoló, illetve a villanyszerelő lesz hiányszakma. Jász-Nagykun-Szolnok megyében azoknak jár majd ösztöndíj, akik ács, épület- és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, hegesztő, húsiparitermék-gyártó, ipari gépész, mezőgazdasági gépész, pék, szociális gondozó és ápoló vagy villanyszerelő képzésre jelentkeznek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hiányszakma lesz az ács, az épület- és szerkezetlakatos, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a húsiparitermék-gyártó, az ipari gépész, a mezőgazdasági gépész, a pék, a szociális gondozó és ápoló és a villanyszerelő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában