Helyi közélet

2013.04.19. 15:30

3,4 milliárd euró támogatás a magyar vidéknek

Debrecen - Az uniós társfinanszírozás aránya a kevésbé fejlett régiókban 75%, a fejlettebb régiókban 53% lesz.

Debrecen - Az uniós társfinanszírozás aránya a kevésbé fejlett régiókban 75%, a fejlettebb régiókban 53% lesz.A következő hét év alatt, 2014-2020 között összesen mintegy 3,4 milliárd euró vidékfejlesztési támogatással számolhat Magyarország – emelte ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Támogatható áfa

Elmondta: az uniós társfinanszírozás aránya a kevésbé fejlett régiókban 75%, a fejlettebb régiókban 53% lesz. Változás, hogy az ÁFA támogathatóvá válik, ha a nemzeti jogszabályok alapján nem igényelhető vissza. Főként a beruházások tervezésénél lesz jelentősége, hogy a hétéves ciklus után az eddigi plusz kettő helyett plusz három évig lehet elszámolni a forrásokkal.

Az államtitkár ismertette az uniós prioritásokat is, kiemelve, hogy csak olyan fejlesztés valósítható meg, amely kapcsolódik valamelyik elemhez. Az EU a tudásátadást és az innovációt, a versenyképesség fokozását, az élelmiszerlánc kockázatkezelését, az ökoszisztémák megőrzését, javítását, az erőforrás-hatékonyságot, a társadalmi befogadás erősítését és a szegénység csökkentését támogatja. A térinformatika az ökoszisztémák megőrzésében nyújthat segítséget.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában