Helyi közélet

2013.03.28. 11:31

Pecások, szabad a pálya!

Debrecen - A jövő hét végén immár a Fancsika I-en is megkezdődhet a horgászszezon.

Debrecen - A jövő hét végén immár a Fancsika I-en is megkezdődhet a horgászszezon.A legutóbbi hetekben lehullott nagy mennyiségű csapadék a Fancsika-I. tónál is jelentős a vízszint emelkedést hozott, és az utánpótlás is folyamatosnak látszik. Ezt figyelembe véve a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága április 6-i hatállyal erre a tóra vonatkozóan is feloldotta a kíméleti vízterületté nyilvánító, és így a horgászatot is tiltó korábbi határozatát – tájékoztatta a Naplót csütörtökön dr. Veres Ferenc.

A megyei horgász szövetség ügyvezető elnöke megjegyezte: a bánki állomáson csütörtök reggelig összesen 128 milliméter csapadékot regisztráltak márciusban.

– A kedvező körülmények a tó idei első halasítását is lehetővé teszi, így jövő kedden 2 ezer kilogramm méretes pontyot szándékozunk telepíteni – közölte Veres Ferenc.

Egy tonna pontya – ingyen

A tavon tavaly november elején bekövetkezett – a szárazság miatti vízszintcsökkéssel összefüggő – halpusztulást követően a Hajdúszoboszlói Bocskai Halászati Kft. felajánlotta, hogy amikor a tóban ismét lesz elegendő víz, díjmentes halszállítással segítik majd a szövetséget és a horgászokat. Horváth Ferenc igazgató közlése szerint ezen ígéretüket most teljesítik, s az említett két tonna ponty felét a halászati cég telepíti a tóba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában