Helyi közélet

2013.03.12. 18:57

Nürnbergben találkoznak a foglalkoztató műhelyek

Debrecen - Magyarországot képviselve ott lesz a Fény Felé Alapítvány Kincsesláda műhelye is.

Debrecen - Magyarországot képviselve ott lesz a Fény Felé Alapítvány Kincsesláda műhelye is. A fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató műhelyek vásárát és kiállítását nyolcadik alkalommal rendezik meg Nürnbergben. A március március 14-17. között zajló eseményen a debreceni Fény Felé Alapítvány (a Céhálózat Egyesület tagjaként) vesz részt. 250 killító több mint 18 ezer látogatóra számíthat az összesen 13 ezer négyzetméternyi terülten. A cél az, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató műhelyek bemutassák kiválóságukat, sokszínűségüket és értéküket.

A Fény Felé Kincsesláda szociális és akkreditált foglalkoztató műhelyben erre a célra külön termékeket terveztek, melyek gyapjúból, természetes alapanyagokból készülnek és jelentős kézimunkát igényelnek.

– Számunkra azért is fontos ez az lehetősége a tapasztalatszerzésnek, megmérettetésnek, mert a műhelyünk az elmúlt hetekben kezdte meg működését. Folyamatosan szerezzük a tapasztalatokat, vesszük fel a dolgozókat, keressük az előállítandó termékeket. Szükségesnek tartjuk megtapasztalni hogyan, milyen módszerekkel, milyen termékek előállításával leszünk képesek a 14 fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű dolgozónkkal ezen az új területen piacképes, minőségi, keresett, eladható termékek előállítására és értékesítésére, ugyanakkor kapcsolatépítésre, megrendelőkre van szükségünk – fogalmazott az utazás előtt dr. Sullerné Polgár Márta, a Fény Felé Alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában