Helyi közélet

2013.03.28. 12:19

Három hajdúsági kistérség hátrányban

Debrecen - A szocialista képviselők segítséget kérnek a megye északi részén fekvő településeknek.

Debrecen - A szocialista képviselők segítséget kérnek a megye északi részén fekvő településeknek. Az MSZP örömmel üdvözölte a kormány szándékát a szabad vállalkozási zónák kijelöléséről és az azzal járó kedvezményekről, de érthetetlennek tartja, hogy egymáshoz közeli egyformán fejlett települések között különbséget tettek. Erről Csige Tamás a párt megyei frakcióvezetője beszélt csütörtöki tájékoztatóján. Mint mondta, három kistérség, a polgári, a hajdúböszörményi és a hajdúszoboszlói nem lett kedvezményezett, ami a térségi központok gazdasági fejlettsége miatt érthető is lenne, de ez a megkülönböztetés sújtja a hozzájuk tartozó kistelepüléseket, melyeknek szükségük lenne a segítségre. Példaként említette Hajdúszovátot, amely nem tartozhat a kiemelt zónához, miközben Derecske igen. De ugyanez a helyzet egy sor más településsel, amin a szocialisták szerint változtatni kell.

Ennek érdekében kérik a megye érintett parlamenti képviselőit, hogy járjanak közben a miniszterelnöknél a három kistérség érdekében. Emellett a megyei önkormányzat szocialista frakciója hasonló kéréssel fordul a közgyűlés elnökéhez a pénteki ülésen - jelentette be Csige Tamás frakcióvezető.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában