Helyi közélet

2012.11.29. 16:51

Erőszakos közösülés: folytatás februárban

Debrecen - A tábla tanúkat is meghallgatott meg a csütörtöki tárgyalás alkalmával.

Debrecen - A tábla tanúkat is meghallgatott meg a csütörtöki tárgyalás alkalmával.Folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés büntette miatt 13 év fegyházzal sújtotta a Debreceni Törvényszék első fokon Sz. J.-ét. A vádlott ügyében csütörtökön tartott újabb tárgyalási napot a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla. A dr. Elek Margit vezette büntetőtanács az ülés alkalmával tanúkat hallgatott meg és orvosi szakvélemények bekérését rendelte el, majd a következő tárgyalást 2013 februárjára napolta.

Elverte, megtiltotta

A törvényszéki tényállás szerint az 52 éves férfi házassága 2001-ben tönkrement, s négy gyerekével Létavértesre költözött a fővárosból. 2004-ben megismerkedett egy szintén négygyerekes nővel, akivel össze is költöztek. Az összesen tehát nyolc gyereket nevelő pár egy háromszobás házban lakott.

A bíróság szerint a sértett először 2007 őszén jelezte a nevelőanyjának, hogy a vádlott óvodás kora óta fogdossa, simogatja, orális kielégítésére kényszeríti és közösül is vele. Sz. József élettársa azonban semmit sem tett a gyerek panaszait hallva.

A lány 2009-ben – 11 évesen – újból beszélt a nőnek az őt ért sérelmekről, mint mondta, apja heti több alkalommal erőszakot tesz rajta a közeli erdőben, az autóban vagy a lakásban, ha ketten maradnak. Az asszony ekkor kérdőre vonta a vádlottat, aki válaszul elverte a lányt, s megtiltotta neki, hogy bárkivel is beszéljen erről. A gyerek azonban a testvéreinek és mostohatestvéreinek is panaszkodott.

Amikor aztán a lány ismételten szóvá tette a történteket, a nő megkereste az osztályfőnökét, a pedagógus pedig szólt az iskolaigazgatónak. A sértett hamarosan feljelentést tett, az apát őrizetbe vették. Már javában tartott a büntetőeljárás, amikor 2011 áprilisában – 14 évesen – a lány öngyilkos lett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában