Helyi közélet

2012.10.05. 14:33

Szemléletformálás Epreskerti módra

Debrecen - Az Epreskerti Általános Iskola mint örökös öko címet elnyert intézmény csütörtökön tartotta az egészséges életmód jegyében nagypiaci bejárását.

Debrecen - Az Epreskerti Általános Iskola mint örökös öko címet elnyert intézmény csütörtökön tartotta az egészséges életmód jegyében nagypiaci bejárását.Kilenc ország (Törökország, Bulgária, Olaszország, Románia, Szlovénia, Portugália, Nagy-Britannia, Görögország, Magyarország) gyermekdelegációja, közel 40 iskolás vett részt a Comenius-program keretében tartott eseményen.

- Tanulságos sétát tartottunk, amelyre úgy készültünk, hogy ajándékcsomagokat vittünk „köszönettel az egészséges termékek árusításáért” felirattal – mondta Szabó Gyula, az Epreskerti Általános iskola Igazgatója. - A gyerekek értékelték a standokat az esztétikum, megjelenés, egészséges életmód, biogazdálkodás megvalósítása, vegyszermentesség alapján. A legjobb elárusító átadták az iskola ajándékcsomagját – hallhattuk az intézményvezetőt.

Az igazgató elárulta, hogy a gyermekek aszerint döntöttek, ahogyan szocializálódtak: a görögök a halaspultot tartották a legegészségesebbnek, a románok a mézárust vették körül, hiszen náluk rengeteg olyan van. A helyi gyerekek azt a zöldségest díjazták, aki magyar termékeket árult, apró szemű szőlőt, birsalmát. A török iskolások pedig a bazárt keresték, el sem tudták képzelni, hogy az hiányozhat arról a piacról…

Legyen folytatása

- Napjainkban, mind a gyerekek nevelésében, mind Debrecen polgárainak egészséges táplálkozásában kiemelt szerepet játszik a biotermékek és az egészséges gyümölcsök, zöldségek árusítása. Akciónkkal a fentiekre szeretnénk felhívni a figyelmet, reméljük, jószándékú kezdeményezésünk eljut a város lakosságához, valamint hozzájárulhatunk az egészséges termékek árusításához és fogyasztásához – indokolta a kezdeményezést az iskola vezetője.

HBN-BB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában