Helyi közélet

2012.10.02. 07:25

Nézőpont: Twingo a BMW-ben

A hatalmas BMW és az aprócska Twingo már a harmadik kört tette meg a Dósa nádor téren, parkolóhelyet keresve, amikor a luxusautó sofőrje hirtelen megállt, távirányítóval felnyitotta a szalonnyi csomagtér ajtaját és így szólt a twingoshoz: állj bele haver, legalább neked legyen helyed!&nbsp;<a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Petneházi Attila jegyzete.</a>

A hatalmas BMW és az aprócska Twingo már a harmadik kört tette meg a Dósa nádor téren, parkolóhelyet keresve, amikor a luxusautó sofőrje hirtelen megállt, távirányítóval felnyitotta a szalonnyi csomagtér ajtaját és így szólt a twingoshoz: állj bele haver, legalább neked legyen helyed! Petneházi Attila jegyzete.

A történet jó hat évvel ezelőtt játszódott le Debrecen történelmi belvárosában, ahol bizony akkoriban tényleg nem volt egyszerű megállni. Aztán jött a válság, ami "rendezte a sorokat". Míg korábban minden évben tíz-tizenöt százalékkal nőtt a debreceni utakon közlekedő járművek száma (amit a városi infrastruktúra fejlődése nem igazán tudott követni), az utóbbi négy évben tízezerrel csökkent a városban használt négykerekűek száma.

Ez önmagában még nem lenne gond, hiszen legalább tisztább a levegő és mindig találunk üres parkolót, valamiért mégis úgy érzem, hogy az új helyzet leginkább a "cifra nyomorúság" jelzővel illethető. Jelenleg úgy nézünk ki, hogy bár van háromezer várakozóhely a belvárosban (nagyrészt a föld alatt), korunk twingosai legszívesebben mégis egy BMW csomagtartójába állnának bele; a parkolás ugyanis az átlagemberek számára egyre kevésbé megfizethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában