Helyi közélet

2012.10.31. 09:51

Nézőpont: Látszat óvatosság

<em>Jött Sandy és letarolta fél New York-ot; hozott árvizet, havazást, áramszünetet, és sajnos, halálos áldozatokat is követelt. Tudtak róla, felkészültek rá, mégis szomorú rekordokat döntögetett. </em><strong><a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Szőke Tímea jegyzete.

Jött Sandy és letarolta fél New York-ot; hozott árvizet, havazást, áramszünetet, és sajnos, halálos áldozatokat is követelt. Tudtak róla, felkészültek rá, mégis szomorú rekordokat döntögetett. Szőke Tímea jegyzete.

Mi szerencsére nem élünk ilyen hurrikán-járta helyen, nálunk csak politikai viharok pusztítanak (igaz, ezek is felérnek egy-egy természeti csapással). Időjárás szempontjából a zimankó a legrosszabb dolog, amivel mostanában szembe kell néznünk; ki is adott a meteorológiai szolgálat kedden, szerdára az egész országra szóló figyelmeztetést a várható talajmenti fagy miatt. Így már...izé... tudjuk, hogy talajmenti fagy lesz. Bár kiderül az időjárás előrejelzésekből is, hiszen ugyanazon adatok alapján, ugyanazokon a kommunikációs csatornákon keresztül közlik a nagyérdeművel a mínuszok tényét, csak külön is szóltak, hogy vigyázzunk a veteményeskertre. Persze, biztosan van rá magyarázat, hogy mire jó a szépen kidolgozott, beszínskálázott rendszer, de nekem leginkább valamiféle pótcselekvésnek, vagy inkább túlbiztosításnak tűnik. Mármint az állam részéről: mi mindent megtettünk, ne tessék panaszkodni, ha mégis felfázott a tacskó vagy megcsúszott és odakoccant a verda. Kéz széttár, gondoskodás kipipálva.

Mi lenne, ha hurrikán jönne? Dupla figyelmeztetést kapnánk? Vagy valós intézkedéseket tennének?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában