Helyi közélet

2012.09.21. 11:51

Változások a Széchenyi utca forgalmában

Debrecen - A Széchenyi utca forgalmának akadálymentesebb levezetése érdekében a Hal köznél a Piac utca irányába két forgalmi sávot alakítanak ki szeptember 22-én.

Debrecen - A Széchenyi utca forgalmának akadálymentesebb levezetése érdekében a Hal köznél a Piac utca irányába két forgalmi sávot alakítanak ki szeptember 22-én.

Aznap az autóbusz-közlekedés üzemkezdésétől a Hal köz üzletház előtti megálló helyett már a Debreceni Törvényszék (megyei bíróság) előtt kiépített új megállóban állnak meg a buszok. Ezzel egy időben a Széchenyi utca és a Hal köz csomópontjában található fényjelző készülékek is üzemszerűen fognak működni.

HBN

 

A DKV közeleménye

Új helyen a Hal köz megállóhely

A Széchenyi utca forgalmi rend változása miatt 2012. szeptember 22-én üzemkezdettől áthelyezik a Hal köz megállóhelyet. Az új megállóhely a Debreceni Törvényszék (volt Hajdú-Bihar Megyei Bíróság) épülete előtt van. (A megállóhely neve nem változik.)

A jelenlegi Hal Köz Üzletház előtt található megállóhely a fenti időponttól nem üzemel.

 

Autómentes nap a DKV-val

Az Európai Mobilitási hét egyik hagyományos eleme az Autómentes Nap. Ez alkalomból a DKV 2012. szeptember 23-án (vasárnap) színes programokkal várja az érdeklődőket.

Járműkiállítás

09.00 és 12.00 között

Helyszín: Déri tér

A kiállítás során megtekinthető a DKV Zrt. GST típusú trolibusza, valamint az ITK Zrt. elektromos autóbusza.

Nosztalgia villamos

13.00 és 14.00-kor nosztalgia villamos indul a Nagyállomásról. A villamosok a teljes vonalon közlekednek és mindenki számára díjmentes.

Utazz díjmentesen járatainkon!

Az Autómentes Nap legfontosabb üzenete a környezettudatosság. A DKV Zrt. korszerű járműparkja egyedülállóan környezetkímélő a magyarországi nagyvárosokéhoz képest.

Éppen ezért 2012. szeptember 23-án (egész nap) autóbusz-, trolibusz- és villamosjárataink díjmentesen vehetőek igénybe mindazok számára, akik érvényes forgalmi engedéllyel rendelkeznek.

Sőt! Egy érvényes forgalmi engedéllyel két fő utazhat korlátlan számban, díjmentesen egész nap a járatainkon.

Tegyünk együtt környezetünk "egészségéért"!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában