Helyi közélet

2012.09.08. 11:26

Nézőpont: Fogyatékos? Lépjen hátra!

<em>Szerintem a Volán vállalatok egyetlen dolgot kérhetnek az utastól, aki felszáll valamelyik járatukra; bocsánatot. Bocsánatot azért, hogy az illető ilyen kivénhedt matuzsálemekkel kénytelen eljutni A-ból B-be, miközben a menetjegyre rámegy inge-gatyája.</em>&nbsp;<strong><a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Petneházi Attila jegyzete.</a>

Szerintem a Volán vállalatok egyetlen dolgot kérhetnek az utastól, aki felszáll valamelyik járatukra; bocsánatot. Bocsánatot azért, hogy az illető ilyen kivénhedt matuzsálemekkel kénytelen eljutni A-ból B-be, miközben a menetjegyre rámegy inge-gatyája. Petneházi Attila jegyzete.

Ez már önmagában is megalázó, de az igazi gyalázat csak a jövő márciustól vár az utazóközönségre. Kormányrendelet született arról, hogy milyen sorrendben szállhatnak majd fel a megállókban várakozók a távolsági járműre, ha azon kevesebb hely van, mint az utazni szándékozók száma.

Jómagam képtelen vagyok egy állami bürokrata fejével gondolkodni, ezért nem is próbálok meg választ találni arra a kérdésre, hogy a jogalkotó a bérleteseket, a fogyatékkal élőket és a kisgyermekeseket miért sorolja az előre megváltott és a járatra érvényesített jeggyel, helyjeggyel rendelkezők mögé a felszállási rangsorban. Nagy összegben mernék fogadni arra, hogy ehhez az agyamentséghez a közlekedési válllalatoknak semi közük, hiszen látszik: megint olyanok döntöttek valamiről, akinek fogalmuk sincs az egészről. Pedig nem olyan bonyolult: államra, buszra egyaránt érvényes, ha valaki nem tud vezeti, ne akarjon a kormányhoz ülni...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában