Helyi közélet

2012.07.05. 13:57

Sebesség korlátozó táblák és zúzott kövek a forró hajdú-bihari aszfalton

Hajdú-Bihar - Olvasóink közül többen jelezték, hogy például a 47-es főút több szakaszán sebességkorlátozó táblákat helyeztek el, noha az adott helyeken útépítési munkálatok nem zajlanak.

Hajdú-Bihar - Olvasóink közül többen jelezték, hogy például a 47-es főút több szakaszán sebességkorlátozó táblákat helyeztek el, noha az adott helyeken útépítési munkálatok nem zajlanak.

- A 30 km/h illetve a 40 km/h-s sebességkorlátozást a kavicsfelverődések érdekében kell fenntartani a 47-es főút Debrecen-Berettyóújfalu közötti szakaszán – válaszolta a Naplónak Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) kommunikációs vezetője.

Ez kezdte, az folytatta

A szakember hozzátette, hogy az említett szakasz burkolaterősítését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. indította el, de később átvette a fejlesztést a NIF. Az ötéves garanciális időszak alatti javításokat végezte el az elmúlt hetekben a Colas-Út Zrt. Az extrém magas hőmérséklet hatására a kivitelező az újonnan készített felületre utókezelésként apró szemű, érdesítő zúzott követ terít, amely elősegíti a tapadást, az olvadást viszont a lehetőségekhez képest visszaszorítja „A zúzott köves felületi bevonat készítése elfogadott és megfelelő technológiának számít. Műszakilag eredményes és lényegesen gazdaságosabb, mint az egyéb módszerek”- közölte Loppert Dániel.

Érdemes betartani

Hozzátette: amennyiben a sebességkorlátozást betartják az autósok, úgy nem sérülhetnek meg a járműveik. Ha azonban mégis sérülés éri a gépkocsit a sebességkorlátozás betartása mellett, az út kivitelezőjéhez, a Colas-Út Zrt-hez lehet fordulni a kárigénnyel. A javítást egy független mérnök és közútkezelő, az Euroút Kft. ellenőrzi, melynek helyszíni bejárása július 6-án, pénteken várható. A szemlén megállapítják a kivitelezéskor történt hibákat, melyeket a Colas-Út Zrt.-nek szerződés szerint ki kell javítani. Az ismételt beavatkozás tervezetten júliusban zárul.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában