Helyi közélet

2012.07.18. 10:58

Parlagfű Debrecen belvárosában: Az időhúzás lehetősége csak a tulajnak jó

Debrecen - Attól még, hogy a „lakosság” jelenti, tovább fertőz a parlagfű.

Debrecen - Attól még, hogy a „lakosság” jelenti, tovább fertőz a parlagfű.Mintegy 250 négyzetméteren burjánzik a parlagfű az Arany János utcai Városközpont parkoló mellett közvetlenül - jelezte szerkesztőségünknek egy ottani lakó, aki azt is elmondta, hogy már jelentette a közterület-felügyeletnek is. Amiért telefonált: napok múlva sem történt semmi.

Tőzsér Gyula hatósági osztályvezető utánanézve a bejelentésnek, arról tájékoztatta lapunkat, hogy a bejelentőtől függetlenül az egyik munkatársuk is felfigyelt az elhanyagolt területre, így már elküldték a polgármesteri hivatal igazgatási osztályára az észrevételt, egyben értesítették a tulajdonost, egy nagyvállalkozót. Ezt követően már az osztály hatáskörébe tartozik az eljárás, amire a jogszabály 30 napot ad. Ennél persze hamarabb szokták ellenőrizni, hogy a felszólított tulaj levágta-e időközben a parlagfüvet, s ha nem, megy a bírság.

HBN-ÉP | Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában