Helyi közélet

2012.07.02. 14:04

Olasz szakemberektől tanulhatnak a diákok

Debrecen - Nyelvismerettel és külföldi munkatapasztalatokkal gazdagodhatnak a diákok.

Debrecen - Nyelvismerettel és külföldi munkatapasztalatokkal gazdagodhatnak a diákok.

Két hetes intenzív nyelvi és csapatépítő tréningen, valamint 2 hónapos szakmai gyakorlaton vesz részt június 18. és szeptember 2. között a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 12 diákja, annak a pályázatnak köszönhetően, melyet az intézmény és a balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium és Szakközépiskola közösen nyerte el – értesültünk Smuta Lilla történelem tanártól. A pályázat keretében az észak-olaszországi Casargóban található testvériskolájuk 1 hetes intenzív olasz felkészítés után, a Comói-tó legszebb településein található szállodákban, éttermekben és biofarmokon biztosít gyakorlati munkahelyet a „keris” diákoknak, emellett a tanulók a kint tartózkodásuk alatt a környék turisztikai látványosságait is megtekintik.

Az itthoni felkészítés során 30 órás olasz és 20 órás angol nyelvi felkészítőn ismerkedtek a szakmai nyelvvel. Eközben csapatépítő tréning és lélektani felkészítés segítette őket egymás megismerésében, a csapattá válásban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában