Helyi közélet

2012.07.13. 14:43

Magyar-iráni gazdasági fórum: Az agrárium fontos kitörési pont lehet

Debrecen. Óriási érdeklődés mellett zajlott a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában pénteken megrendezett Magyar-iráni gazdasági fórum, amelynek vendége volt az Iráni Iszlám Köztársaság nagykövete, Dr. Seyed Saeed Agha Banihashemi.

Debrecen. Óriási érdeklődés mellett zajlott a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában pénteken megrendezett Magyar-iráni gazdasági fórum, amelynek vendége volt az Iráni Iszlám Köztársaság nagykövete, Dr. Seyed Saeed Agha Banihashemi. Látogatásának célja az volt, hogy tájékozódjon a megye gazdasági, oktatási, környezetéről. Ez a látogatás egyben előkészítése annak az üzleti delegáció látogatásnak, amelyet szeptember-októberre terveznek, immár konkrét célokkal. A nagykövet érdeklődésének középpontjában a mezőgazdasági termelés, azon belül az élelmiszergyártás, technológia transzfer és az oktatás állt. Miklóssy Ferenc, a megyei kamara elnöke, utalt arra, hogy Irán rendkívüli adottságokkal rendelkező ország, amely stratégiai partnere lehet Magyarországnak, s azon belül a szintén jó adottságokkal rendelkező megyénknek. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában