Helyi közélet

2012.07.02. 09:57

Eddig csak néhány száz hektár

Hajdú-Bihar - Lassan halad az állami földek bérbe adása Hajdú-Biharban is.

Hajdú-Bihar - Lassan halad az állami földek bérbe adása Hajdú-Biharban is.Folyamatban van 65 ezer hektárnyi, nemzeti földalaphoz tartozó terület bérbeadásának megpályáztatása. A kiírást a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) októberben kezdte el közzétenni. Azok az állattartó gazdák pályázhatnak, akiknek székhelye az adott terület 20 km-es körzetében fekszik. A termőföldeket a nyertesek 20 évre kapják meg. Lapunkhoz forduló gazdák arra panaszkodtak, hogy megyénkben a pályáztatás lassan halad. Mostanáig mindössze néhány száz hektárnyi területre lehet(ett) pályázni, miközben a kiírást több ezer hektárra vonatkozóan várják.

32 település

A NFA honlapján elérhető információk szerint 2011. december 8-án 404, majd 2012. február 20-án 239 hektárnyi földterületre vonatkozó felhívást tett közzé. Előbbi területen 31 település (környéke) osztozik, utóbbi csak Kabára vonatkozik. Május végéig a 404-ből 371 hektárnyi termőföld kapcsán hirdettek győztest; eredménytelennek nyilvánították a Bojt és Egyek körüli parcellák, illetve egy földesi és két püspökladányi terület pályáztatását. A kabai területekről még nincs döntés.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában