Helyi közélet

2012.07.04. 16:18

DISZ: Debrecen egyértelmű érdeke az, hogy az AKSD 100%-os debreceni tulajdonba kerüljön vissza

Debrecen - A DISZ arról álmodik, hogy az osztrák eladná a szépen profitáló céget.

Debrecen - A DISZ arról álmodik, hogy az osztrák eladná a szépen profitáló céget.Nem vesz figyelembe bizonyos, szemétszállításhoz kötődő lakossági igényeket az A.K.S.D. Kft., miközben a többségében osztrák tulajdonú, Debrecen hulladékgazdálkodásában főszerepet vállaló cég a múlt évben mintegy 800 millió forintos haszonra tett szert a térségben – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Dobrossy István és Varga Zoltán. A DISZ két önkormányzati képviselője azt szeretné, ha az A.K.S.D. a jelenleg leginkább használatos 120 literes kukák helyett 60 literest is biztosítana azoknak, akiknek szükségtelen a nagyobb. A kisebbért nyilván kevesebbet kellene fizetni havidíjként.

Másrészt kezdeményezik Kósa Lajos polgármesternél azt, hogy az A.K.S.D. „reális árképzést” alkalmazzon, vagyis engedjen az áraiból, ugyanis a képviselők a cég 345 millió forintos jegyzett tőkéjéhez képest elért 800 milliót túlzónak tartják. Olyannyira, hogy Varga Zoltán szerint ma csak lányfuttatásból vagy kábítószerkereskedelemből lehet ilyen eredményt elérni. A városlakók számára kedvezőbb díjak megállapítását - és a cég értékének emiatti feltehető csökkenését - követően a diszesek azt szeretnék, hogy az önkormányzat próbálja meg elérni az osztrák tulajdonosnál a tulajdonrésze eladását, mely megvásárolására a képviselők szerint a város akár banki hitelt is felvehetne.

 

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában