Helyi közélet

2012.07.26. 15:05

Bűnös viszony egy hajdú-bihari iskolában

Hajdú-Bihar - A megvádolt férfi a nyomozó hatóság szerint megrontást követett el a serdülő lány ellen.

Hajdú-Bihar - A megvádolt férfi a nyomozó hatóság szerint megrontást követett el a serdülő lány ellen.Eredménytelen rábírással elkövetett megrontás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Városi Ügyészség egy pedagógussal szemben, aki 11 éves lánnyal „szűrte össze a levet” egy általános iskolában. A férfi – aki tagadja a terhére róttakat – a felesége révén kezdett dolgozni a hajdú-bihari község oktatási intézményében, ahol drámaórán segédkezett. Tóth Ildikó, a Debreceni Törvényszék elnökhelyettese érdeklődésünkre elmondta: a vádirat szerint a férfi ekkor került intim, sokkal inkább szerelmi, mintsem szexuálisnak nevezhető viszonyba a lánnyal. A vádlott később az iskola könyvtárában kapott munkát mint pedadógus, a lány akkor már betöltötte 12. életévét. A vádbeli bűncselekményt a férfi azzal valósította meg az ügyészség szerint, hogy egy alkalommal megpróbálta megérinteni a gyerek nemi szervét.

A számítógépet is megvizsgálták

A nyomozók a vádlott lakhelyén is jártak, ahol beletekintettek a számítógépébe, nincsenek-e rajta a sértettel összefüggésbe hozható anyagok. Ilyesmit nem találtak, viszont más tartalmak miatt szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt szintén vádat emeltek ellene.

A községet a gyerek személyiségi jogaira tekintettel nem nevezzük meg. A megrontás elkövetőjét jelen esetben legfeljebb 5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában