Helyi közélet

2012.06.05. 18:12

Már 36 éve nincs köztünk a „színészkirály”

Debrecen. Latinovits Zoltánra emlékezett a Déri Múzeum Baráti Köre a színművészről elnevezett kávézóban kedd délután, a színészkirály halalának június 4-i évfordulója apropóján.

Debrecen. Latinovits Zoltánra emlékezett a Déri Múzeum Baráti Köre a színművészről elnevezett kávézóban kedd délután, a színészkirály halalának június 4-i évfordulója apropóján. A Kossuth-díjas színész 1931. szeptember 9-én született Budapesten pályáját azonban 1956-ban kedzte segédszínészként Debrecenben, ahol Márkus László mellett dolgozhatott. A Csokonai Színházban Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című darabjában láthatta először a közönség. 1959-ig volt a társulat tagja, majd kis szünet után még 1961-1962 között visszatért egy évadra a cívisvárosba. Latinovits Zoltán 1976. június 4-én a balatonszemesi vasúti átjáróban veszítette életét. Máig vitatott, hogy öngyilkossági szándék, vagy véletlen baleset következtében. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában