Helyi közélet

2012.06.27. 11:23

Debreceni Ítélőtábla: Molesztálta hét és fél éves féltestvérét Nyírmártonfalván

Debrecen - A szakértő szexuális bűncselekmények elkövetésére kifejezetten hajlamosnak ítélte a vádlottat.

Debrecen - A szakértő szexuális bűncselekmények elkövetésére kifejezetten hajlamosnak ítélte a vádlottat.

Jogerősen 8 év fegyházzal sújtotta a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla azt a 37 éves hajdúszoboszlói férfit, aki 2008 nyarán többször molesztálta gondjaira bízott, hét és fél éves féltestvérét Nyírmártonfalván. B. Csabát számos bűncselekmény miatt elítélték már korábban, így rablások, lopások, sikkasztás, testi sértés egyaránt szerepel a szobafestő-mázoló képesítésű férfi bűnlajstromán.

Megfélemlítette

Nyírmártonfalva, vályogház, egy szoba, két ágy, döngölt föld padló: ide hívta B. Csabát az édesanyja, amikor 2005-ben megözvegyült, s egyedül maradt a kislányával. Az alkalmi munkákból élő férfi odaköltözött, az övé volt az egyik ágy, a másikban aludt a féltestvére és az anyjuk. A súlyos betegséggel küzdő asszony 2008 áprilisában kórházba került, a kislány B. Csabára maradt. Az igazságügyi szakértői vélemények szerint az erkölcsi tilalmakra érzéketlen, antiszociális, érdekeit erőszakosan is érvényre juttató, szexuális bűncselekmények elkövetésére kifejezetten hajlamos férfi aljas módon kihasználta a helyzetet. Előbb az esti tévézéseknél fogdosta, simogatta a gyereket, majd pucérra vetkőztette, ágyra fektette és a kislány tiltakozása ellenére markolászta, hozzádörzsölte nemi szervét. Akkor nem bántotta, de később felpofozta, megígértetve vele, hogy a történrekről sosem szól senkinek.

B. Csabáék anyját néhány hónap múlva elvitte a betegség, a gyerek nevelőszülőkhöz került. Náluk beszélt először a felkavaró eseményekről, amelyeket a vádlott végig tagadott. A tanúvallomások és más bizonyítékok azonban ellene szóltak.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában