Helyi közélet

2008.12.22. 14:22

Ajándékötletek a Haontól

<p>Mindjárt itt a karácsony, és még nem vett semmit? Elege van a nyakkendő-zokni-parfüm hármasából? A Haon segít Önnek abban, hogy milyen ajándékkal lepje meg szeretteit.</p>

Ó, micsoda izgalom. Lázasan bontjuk a csomagokat, s még ha nem is volt megbeszélve, mit szeretnénk a Jézuskától, akkor is tudjuk, mi lapul a hóemberes, karácsonyfás celofánban.

A mama ajándékából az elmaradhatatlan hókristállyal díszített, puha zokni buggyan ki, de biztosan lesz valaki, akitől kapunk egy olyan illatú parfümöt, amit sosem fújnánk magunkra önszántunkból. Na de akkor mit lehet venni? Nyilván valami olyat, aminek mi magunk is örülnénk, és illik a szerettünk személyiségéhez.

Például ne vegyünk nyakkendőt olyannak, akinek öltönye sincs, italos flaskát annak, aki nem iszik rövidet, tollat olyannak, aki keveset ír. Ha lehet, kerüljük a felesleges tárgyakat, amelyeket nem csak hogy nem használ majd az illető semmire, de emellé még semmitmondó is.

A persely aranyos lehet egy olyan ember számára, aki szórja a pénzt, de csak azért, hogy adjunk neki valamit, ne válasszuk ezt. Az anyuka bármennyire híres is főzőtudományáról, nem biztos, hogy szeretné, ha a karácsonyfa alatti tárgy is erre emlékeztetné.

Ha alacsony költségvetésből kell gondolkodnunk, nem szabad kihagyni a számításból a kézzel készített apróságokat sem. Annak ellenére, hogy nincs funkciójuk, vagy csak igazán korlátozott, ez az, ami talán a legközelebb áll a karácsony szelleméhez. Mert nem csupán a vásárlás és az átadás pillanata van benne, hanem az az idő is, amíg megcsináltuk.

Olyan szerelmes hölgyeknek ajánlja a Haon az alábbi ajándékot, akik szívesen elbohóckodnak a konyhában, és van egy kevés kézügyességük.

Vehetnek tehát a hölgyek kedvesüknek egy süteményes dobozt. Ha nem tetszik a mintája, befesthetik a szeretett férfi kedvenc színére, s akár közös képet is ragaszthatnak a tetejére. Ezután már csak a sós rúd vagy az édes keksz receptje után kell kutakodni egy kicsit, s a kinyújtott tésztából késsel óvatosan ki kell vágdosni a neveket. Külön minden betűt. Illetve ha van lehetőség, csillagokat, karácsonyfákat is alkothatunk belőle.

Szalvétával együtt beletesszük a dobozba a megsütött finomságokat, s szépen csomagoljuk. A kedves férfinak pedig már csak kirakóznia kell egy kicsit az ünnepi asztalnál.

De vigyázat! Csak a romantikusabb alkatúakkal próbálkozzunk, mert ugye ez sem olyan ajándék, amelynek mindenki örül. Olyat ne is keressünk. Ettől szép embernek lenni, hogy mindannyian mások vagyunk.

S ez a tényező az, ami olyannyira meg is nehezíti a karácsonyi ajándékosztogatást.

  • Karácsony és internetes társkeresés
  • Milyen volt rájönni, hogy nincs Jézuska?
  • Helyre áll-e a vonatközlekedés karácsonyra?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában