Helyi közélet

2008.10.22. 10:50

Megpördült a 47-esen, az oldalán állt meg

<p>„Még a szalagkorlát előtt a padka megdobott minket, ahogy süllyedt, és átkerültünk az út másik oldalára. Ott pedig belementünk az árokba, és megpördült a kocsi, nem is tudom, hányszor. Végül a fél oldalán állt meg." <DIA alt="Baleset Berettyóújfalu és Tépe között 2008.10.22." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Baleset_Beretty__jfalu__s_T_pe_k_z_tt_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Baleset Berettyóújfalu és Tépe között 2008.10.22." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A keddi nap folyamán Sz. László és húga, Sz. MariannBerettyóújfaluból indultak egy fehér Volkswagen CaddyvelDebrecenbe építőanyagért. Még akkor nem gondolták, hogy áldozatokká válnak.

A 47-es főúton még nem érték el Tétet, amikor szembe jött velük egy pótkocsis Zetor. 12:35-kor hirtelen felbukkant a lassú járműt előzve egy sötétzöld, metál Jaguar X- Type, ami olyan sebességgel haladt, hogy a sofőrnek, Sz. Lászlónak választania kellett: vagy frontálisan ütköznek vagy elkapja a kormányt. „Mi úgy kilencvennel mentünk, a jaguáros pedig vagy százötvennel.” A volkswagenes harminc éves férfi teljesen lefékezett, és az út szélére húzódott, így kivédte az ütközést. „Még a szalagkorlát előtt a padka megdobott minket, ahogy süllyedt, és átkerültünk az út másik oldalára. Ott pedig belementünk az árokba, és megpördült a kocsi, nem is tudom, hányszor. Végül a fél oldalán állt meg. Nem tudtuk kinyitni az ajtókat, nem voltunk képesek kiszállni.”- meséli a még mindig a baleset hatása alatt álló vezető.

A segítség azonban nem jaguárostól érkezett, s még a Zetor sem állt meg, hanem elmondása alapján néhány autóval mögöttük érkező állt félre a történteket látván, s hívott segítséget. Súlyos személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban több millió forint. Mint a képeken is látszik, az autó totálkárosra tört.

Sz. László úgy tudja, a rendőrség megállított Biharkeresztes alatt egy román rendszámú, a baleset okozójával egyező típusú gépjárművet, aminek sofőrje ugyan elismerte, hogy járt a helyszín felé, a tettet azonban nem ismerte be. Szemtanú ugyanis nincs, a kár viszont jelentős. A Haon arra kéri azokat, akik esetleg látták a balesetet vagy bármilyen információval tudnak szolgálni, jelezzék a hatóságnak!

  • Mikrobusz és kisteherautó ütközött Baleset a 47-esen 2008.10.21  Video
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában