Helyi közélet

2008.10.13. 14:11

Macskákra lövöldöznek Debrecenben

<p>Majdnem húsz éve lakom a Vezér utcai lakótelepen és most azon gondolkozom, hogy mi értelme van a kertvárosba költözni, ha nem tarthatok nyugodtan háziállatot – írja olvasónk.&#160;</p>

Miért kell azon aggódnom, hogy a körülöttem élők elfogadják-e azt, hogy nem zárom be a macskám a házba, hanem kiengedem a szabadba egy kis időre? Nem elég, hogy bármikor elütheti egy autó, még néhány szomszéd rosszindulatától is tartanom kell?
Szeptember 28-án a macskánk megtörve tért haza. Nem evett, csak csendben félrehúzódott a szoba egyik sarkába. A közeli állatkórházban hamarosan megállapították, hogy egy légpuska-golyó fúródott a májába, és ötven százalék az esélye, hogy a műtét után életben marad.

Ezen kívül találtak egy másik lövedéket a nyakában, ami már régóta ott lehetett. Ő szerencsés volt és túlélte, most pedig abban reménykedünk, hogy felépül.

De mi lesz akkor, ha már egészségesen visszaengedjük a szabadba? Valakinek megint nem tetszik majd, hogy átsétál a kertjén, és egyszerűen lelövi? Ezt szeretném megelőzni, megóvva ezzel a környék összes többi házi kedvencét, ugyanis nem csak a mi cicánkat érte támadás ebben az utcában.

Szeretnék megkérni minden itt lakót, hogy próbálja meg elviselni azt a néhány macskát, aki esetleg az udvarára téved.

Nyugodtan zavarják el, de ne bántalmazzák, mert valakinek fontos lehet kedvencének épsége.


Tóth Mihály,
Debrecen


 

Info
(A Büntető Törvénykönyv értelmében, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.)







 

  • Gyógyítás vagy állatkínzás
  • Állatkínzás elkövetőit keresik
  • Emberek és állatok között éünk
  • Kiláncolta és agyonverte a kóbor kutyát
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában