Helyi közélet

2008.10.07. 18:06

Idén nem növekedett a repülőtér nyári forgalma

<p>Debrecen - Május elejétől szeptember végéig 165 járat érkezett vagy indult a debreceni légikikötőből, így a tavalyi szezonhoz hasonlóan 40-42 ezer utas vette igénybe az AIRPORT-DEBRECEN Kft. szolgáltatásait.</p>

2008 tavaszán indult és októberig tartott a debreceni nemzetközi repülőtéren a nyári charterszezon. Idén 14 járat indult 10 desztinációba Debrecenből – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Megtudtuk továbbá, hogy 11 légitársaság vitte az utasokat a tengerparti üdülőhelyekre, melyek közül a legnépszerűbb idén a „török Riviéra” volt. A dobogóra még Monastir, illetve Görögország állhatnak fel (Utóbbinál meg kell jegyezni, hogy 3 célállomásra lehetett a cívisvárosból elutazni: Korfu, Rodosz és Zakynthos szigetére).

A nyári charterjáratok mellett a régió turisztikai vonzerejére építve újabb beutaztató járatok indításáról is folytak tárgyalások, melyek eredményeképpen április hónaptól új járat keretében kéthetente Berlinből is érkeztek légi járattal a régióba turisták. A német járatokkal a tavalyi évhez képest másfélszer annyian érkeztek Debrecenbe és környékére.
Április 30-án érkezett az első beutazó charterjárat Drezdából, s május 6-án a tunéziai Monastirba indult az első kiutaztató járat ebben a szezonban. Az 5 hónap alatt 165 járat érkezett vagy indult a debreceni légikikötőből, a tavalyi szezonhoz hasonlóan 40-42 000 utas vette igénybe az AIRPORT-DEBRECEN Kft. szolgáltatásait.

Újdonsággal is szolgált idén a debreceni repülőtér, ahol újonnan kialakított, őrzött parkolót biztosítottak az utazók kérésének megfelelően. Az őrzött, fizetős parkolót eddig 120 gépkocsi vette igénybe, ami újabb bevételi forrást jelentett a repteret üzemeltető társaságnak.

Ahová idén nyáron Debrecenből repülhettünk…
Monastir – Tunézia
Zakynthos – Görögország
Korfu – Görögország
Rodosz - Görögország
Drezda – Németország
Lipcse – Németország
Berlin - Németország
Mallorca – Spanyolország
Burgasz – Bulgária
Antalya – Törökország

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Útjavítások Debrecenben
  • Útbontások helye Debrecenben
  • Fizetõs parkolás a Campusnál
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában