Helyi közélet

2008.10.17. 06:31

A hatodik parancsolat

<p>Épp azt a jelenetet kaptam el, amikor a „Pa-dö-dő” egyik híressége valamilyen pocsolyában dagonyázott, s egy marmonkannával vizet mert egy másik marmonkannába… <BR /><STRONG>Boda István jegyzete</STRONG></p>

Friderikusz Sándor legutóbb a „köztévében” szólta le a köztévét. Együtt „napkeltézett¨ Verebes Istvánnal, s a hasonszőrűek fölényével osztották az áldást, és leginkább az iróniával zsírozták be nagy karéjra szelt mondataikat. Amiből következik, hogy a „királyi” televízió még csak virágot se szedhet azon a réten, amelyik a pénzzel bélelt kanálisok fölényét illatozza.

El is tűnődtem a képleten: mitől van az, hogy nálunk a közvélemény túlsúlya az idétlenséget, az ízléstelenséget, a primitív harsányságot teszi első helyre, s reggelenként szinte eksztatikus gyönyört érez, ha a maga ostoba és durva „esemeseit” az inzerten olvashatja.

Nyilván azért, mert így van szoktatva, s a képi kosztja így van összeállítva. Most is, hogy teljesítményük egyik gyöngyszemét említsem, itt van ez a „Celeb”, avagy ments meg tőle, Uram, illetve, hogy egész pontos legyek: „Celeb vagyok, ments ki innen!”, s úgyszólván magyarázni se kell a szegénységi bizonyítványt. Valamelyik este véletlenül rájuk kattintottam, s épp azt a jelenetet kaptam el, amikor a „Pa-dö-dő” egyik híressége valamilyen pocsolyában dagonyázott, s egy marmonkannával vizet mert egy másik marmonkannába, s utána egy koszos tisztáson Győzike „melltartózta” fel éppen magát , és „hepi-bördézett” az egyik ünnepelt nagy örömére.

Ja, és bedobta a „riszát”, ami egy ilyen hátsót figyelembe véve igencsak épületes látvány. Ebből aztán mindjárt értettem, mi az, hogy „ments ki innen!”.

Nos, a kereskedelmi adó eme tartalmi fölényével a közszolgálati aligha versenyezhet. És azzal se, ahogyan a másik kanális öntelt hangsúllyal kezeli a maga ostobaságát.

A „Cápák” kérdése: a „Tíz-parancsolat” hányadik parancsa a „Ne ölj!”? S adja a lehetséges válaszokat: első, harmadik, hatodik! A három ágrólszakadt megjelöli, hogy az első. A láthatatlan műsorvezető: nem ismeritek a tízparancsolatot. A Ne ölj! a hatodik! Mire én: a Ne ölj! az ötödik. A hatodik: ne paráználkodj!
Igaz, azt, hogy ne paráználkodj, ki veszi ma már komolyan. Talán a Teremtő sem. Pedig az ő hangszórójaként nem véletlenül mondta a mi Berzsenyink: „Minden ország támasza, talpköve a tiszta erkölcs!”…
– Boda István –

„Celeb vagyok, ments ki innen!”

A dzsungelben is dolgoznak a hormonok

Cigányoztak a celebek a dzsungelben

Mi a fene, az hogy celeb?

A 10 legszexisebb bikinis celeb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában