Helyi közélet

2008.09.17. 06:24

Emo és ami mögötte van

<p>Egy pár éve feltűnt, hogy egyre több tinédzser rohangál az utcán szemébe sepert hajjal, fekete sminkkel és feketére festett körömmel.</p>

Először azt hittem, rockerek, de fennhangon felvilágosítottak, hogy ők emo-sok. Hogy mi? Emo? És mi az az emo?
Természetesen, nem feleltek a kérdésemre, hanem lenézően tovább álltak, én meg megpróbáltam kisilabizálni, hogy tulajdonképpen mi a csuda is ez.
Hazaérve, leültem a kisokosom mellé, és a rókának köszönhetően felvilágosultam emo téren is.

Tehát, az emo eredetileg a hardcore punk zene egyik ága. A kifejezés az angol „emotional”, azaz érzelgős szóból ered.
És miért örvend megint ilyen népszerűségnek? Száz százalékra biztosan senki sem tudná megválaszolni. Egyet azonban sejthetünk, az ifjú zenekaroknak kellet valami jó kis stílust magukra húzniuk, amivel nem csak a zene terén, de az öltözködés és gondolkodásmód terén is új, szüleiket bosszantó egyveleget csempészhetnek be a mai tinik amúgy sem egyszerű életébe. A téren ülő kis verebeket elnézve sikerült is.

Ja, a legjobbat majdnem elfelejtettem. Ha netán egyszer emo-s kedvére ébredne az ember, még azt is megtudhatjuk a virtuális kódexből, hogy milyen cuccot kell felvennünk – mert természetesen ez sem mindegy:

Leányok:
Alsó: Ha nadrágot veszel fel, akkor sötét, sima, egyszerű, csőnadrágot vegyél fel. De, ha szoknyát, akkor inkább a feltűnő szoknyák közül válassz.

Cipő: van az egyszerű Converse vagy egy sima tornacsuka, és ott a Vans cipő is, amit felvehetsz. De felvehetsz balerina cipőt is, ami lehet lakkozva is.

Felső: A felső legyen mindig szűk, szoros illetve feszes. Legyen pöttyös, csíkos, kockás az mindegy. Ha lehet, az alapszín mindig sötét legyen. Ha nincs, se pöttyös, se vonalas, se kockás felsőd, akkor egy olyan feszülős felsőt vegyél fel, aminek fekete az alapja és valami trikó minta van rajta. Ez lehet ujjatlan illetve ujjas is.

Kiegészítők: Ha szoknya van rajtad, akkor a csíkos harisnya a legjobb, de van az a zokni féle, amit vissza lehet hajtani. A hajadban hajpánt lehet. Színe mindegy, a legjobb lenne, ha masni is lenne rajta, de nem muszáj. Legyenek rajtad még nagy gyöngyök is, meg kesztyű.

Legények:
Nadrág: legyen egyenes és egyszerű farmer. Legyen minél sötétebb.

Cipő: Itt szinte ugyan az, mint a lányoknál. Kivéve a balerina cipőt.

Felső: legyen fekete, kicsit szorosabb. Egy normális felső valami mintával nagyon tuti.

Kiegészítő: valami kesztyű féle, rengeteg kitűző és baseball sapka. Na, és a piercing.

Szanka Fanni

  • Új nemzedék, terjed az emo
  • Emo paródia Mirigyéktől Video
  • Új nemzedék
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában