Helyi közélet

2008.09.11. 09:10

Az orgona őszi ünnepe

<p>Debrecen – Hagyományosan már nyolc éve nem telhet el úgy ősz, hogy a Debreceni Egyetem Zeneművészeti kara a tanévvel egyidőben meg ne kezdje hangversenyeit, zenei rendezvényeit. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/zenei-evad-az-egyetemen/cn/boon-news-fabiangy-20080910-123444"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Zenei évad az egyetemen </B></A>[.pdf - 65KB]</p>

Idén sem lesz ez másképp. A Nagyerdei Ősz Művészeti Napokat – szeptember 17. és október 4. között – két tematikusan szerkesztett sorozat köré szervezték: az „Orgona ünnepe” három hangversenyének a Református Nagytemplom ad otthont, ahol nemzetközileg is ismert orgonaművészek mellett a Debreceni Szimfonikus Zenekar művészeiből és a Zeneművészeti Kar kiemelkedő tehetségű hallgatóiból és művésztanáraiból alakult Debreceni Vonósok Kamarazenekart is megismerheti a közönség.

Liszt teremben rendezett „Mini ütőfesztivál – V4 Percussion’s Evenings” négy hangversenye különböző nemzetiségű együtteseknek ad bemutatkozási lehetőséget.

A kar növendékeiből alakult Sonus ütőegyüttes mellett cseh, lengyel és szlovák együttes is koncertezik a fesztiválon. Az eddigi hagyományokat folytatva fellépnek az intézmény volt és jelenlegi diákjai, így az elmúlt év zenei versenyein – negyvennégy – eredményt elért hallgatók gálakoncertjére kerül sor szeptember 25-én.

De hamarosan kezdetét veszi, a Konzervatóriumi Esték Mecénás hangversenysorozata is (október 8.), mely egészen áprilisig kínál sokszínű programot.

De nem feledkeztek meg az általános iskolás és középiskolás gyerekekről, fiatalokról. Számukra idén is megrendezi a Zeneművészeti Kar az Ifjúsági Hangversenysorozatot, ahol októberben a ragtime és a jazz zene kerül a középpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában