Helyi közélet

2008.09.09. 15:40

A „pénzes” szakok vezetnek

<p>Debrecen – Több mint hétezer hallgató kezdte el a napokban felsőfokú tanulmányait a Debreceni Egyetemen, ebből mintegy nyolcszázan pótfelvételivel kerültek be az intézménybe – tudtuk meg Jávor András oktatási rektorhelyettestől.</p>

Mivel a legtöbb államilag finanszírozott képzésnél már a normál felvételi eljárás során betelt a keret, a pótfelvételizők már csak költségtérítéses szakokra jelentkezhettek.

A jogász képzésnél még arra sem, holott évről-évre a legnépszerűbbek közé tartozik. Bár a magas tandíj miatt tapasztaltak némi csökkenést a legkeresettebb képzéseknél, az egyetem vezetői mégis elégedettek.

Jávor András elmondta, sok külföldi hallgató kezdte meg tanulmányait, illetve a mesterképzésekre is nagy számban jelentkeztek a továbbtanulni vágyók. A felkapottabb szakok közé tartoztak idén is a pénzügy és számvitel, a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, az andragógia és a szociálpedagógia.
A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanulmányi osztályának vezetője, Kovács Andrásné nem tudta megmondani, pontosan mennyien pótfelvételiztek és tettek alkalmassági vizsgát augusztusban.

Azonban hozzátette, aki hiánytalanul beadta a lapokat a költségtérítéses képzésekre, és megjelent a vizsgán, az pozitív választ kapott.
A jelentkezőket mindkét intézmény időben tudta tájékoztatni, szeptember első napjaiban mindenki kézhez kapta az értesítőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában