Helyi közélet

2008.08.27. 11:47

Hajdúböszörmény is bejelentkezett a gumigyárért

<p>Hajdúböszörmény - Rendkívüli nyílt ülést tartott Hajdúböszörmény önkormányzatának képviselőtestülete szerdán reggel, melynek témája befektetési lehetőség felajánlása volt az Apolló Tyers Ltd. gyárépítésére. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/hboszhatarozat/cn/haon-news-tr01-20080827-114351"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Gumigyár</B></A> [.pdf - 65KB]</p>

Az indiai gumigyár beruházásáért több tucat település verseng.
– Egyhangúlag támogatta a javaslatot a testület – mondta el Kiss Attila polgármester.

– Egy összefüggő 45 hektáros területre van szükség a beruházáshoz; a városnak ez nem áll rendelkezésére, de van egy helyi vállalkozó, akinek igen, ő már másfél hónapja tárgyal az indiai cég képviselőivel a vásárlásról.

Egy hat pontból álló határozati javaslatot fogadtunk el, melyet eljuttattunk az ITD Hungary-hez.

Tudjuk, hogy az indiaiak azt szeretnék, ha egy órán belül elérhető lenne a gyártól a főváros; Hajdúböszörménytől másfél órára van, de nem biztos, hogy ez fog dönteni. Komoly megmérettetés lesz, bőven van pályázó; nem éltük bele magunkat, de úgy gondoljuk, próbálkozni kell, mert ha megvalósulna a beruházás, annak nagyon sok pozitív vonzata lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában