Helyi közélet

2008.07.03. 13:20

Status Quo: a színfalak mögött

<p>Debrecen – A Status Quo – amely július 6-án este lép fel a cívisvárosban – annak is köszönheti negyven éve tartó sikerét, hogy mindig igényes produkciót adott a rajongóinak.</p>

Ehhez a színpadkép, a világítás ugyanúgy hozzátartozik, mint a jó zene. Ez a Főnix Csarnokban sem lesz másképpen, amelynek ékes bizonyítéka, hogy a koncert „kellékeit” két kamion szállítja a helyszínre

Amikor a zenekar elküldte kívánságainak listáját és a koncert lebonyolításához szükséges feltételeket a szervezőknek, valószínűleg nem az In The Army Now című slágerük járt a fejükben. A hadseregben ugyanis valószínűleg nincsenek olyan körülmények, amelyeket a zenekar tagjai elvárnak az étellel, itallal és a kényelmükkel kapcsolatban. A zenészek mindegyikének kifejezett kérése volt a sokféle zöldség és gyümölcs, a különböző húsok választéka. Az énekes Francis Rossi például a bécsi szeletet favorizálja, de a rizottót is kedveli. Rick Parfitt ezzel szemben a bőr nélküli csirkét szereti, és a zöldséget is zöldséggel eszi.

A csapat a tisztaságra is gondosan odafigyel, sőt az esztétikum sem elhanyagolható szempont számukra. A szervezőknek hatvan nagy törülközőt kell biztosítaniuk, valamint hat szappant és három tubus sampont. A színpadon is leizzadnak a fiúk, de ide kifejezetten fekete, vagy mindenesetre sötét színű törülközők kerülhetnek csak. Végül, de nem utolsó sorban pedig egy oxigénpalacknak és az ehhez tartozó oxigénmaszknak is „készenlétben” kell lennie már a délutáni próba és a koncert egésze alatt is. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Status Quo tagjai ennyire öregek lennének, de úgy tűnik, mégis abban a korban vannak már, amikor inkább nem bíznak semmit a véletlenre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában