Helyi közélet

2008.07.01. 08:29

Fröccs

<p>Oldjátok meg magatok, száll az éteri parancs, a nagy buzikérdés rejtélyét, hogy akkor túlfröccsözte magát az Úr, és megszaladt a ceruzája, mikor az ember géntérképét rajzolta vagy minden jól van, ha már egyszer van. <STRONG>Ratalics László jegyzte.</STRONG></p>

Bulgáriában molotov-koktéllal, Csehországban petárdával próbálták szétkergetni a melegfelvonulást azok, akik képtelenek belenyugodni abba, hogy a jóisten nem csak a heteroszexuálisoknak csinált helyet az ő kalapja alatt. Úgy elképzelem az Urat, ahogy hamiskás pillantással vállat von a fröccse fölött, oldjátok meg magatok, böffenti nagyon szelíden, nekem most fontos megbeszélésem van, és hellyel kínálja az asztala körül lődörgő ördögöt.

Tehát, oldjátok meg magatok, száll az éteri parancs, a nagy buzikérdés rejtélyét, hogy akkor túlfröccsözte magát az Úr, és megszaladt a ceruzája, mikor az ember géntérképét rajzolta vagy minden jól van, ha már egyszer van, ergo természetes ez is, akár a szivárvány.

Jó lenne többet beszélni erről, egyes becslések szerint van itt pár tízezer, netán százezer ember is, akiket nyomaszt a téma, életük, annak kibeszéletlensége, s most nem a tévében feltűnt néhányra gondolok, hanem a saját családja előtt is szorongó, rejtőzködő homoszexuális némaságára, ki úgy érzi, ha megszólal, felé kard nyúl barlangjába.

A mennél szélesebb értelmű közgondolkodáshoz nyugalomra, bizalomra, emberségre volna szükség. Ehelyett a hülye sztereotípiákat erősítendő, a július 5-ei Meleg Méltóság menetén lesznek gyantázott fenekű, olajos testű, angolnaként vongaló fiúcicák, pucércickós, atomrészeg nőstények, kéz a kézben, műszempillás transzvesztiták: mintha ők reprezentálnák a meleg többséget… Kinek jó ez? Nekik maguknak biztos nem.

És persze ott lesznek a sarkukban a vérben forgó szemű kopaszok, kő kövön nem marad, s mindazok, akik abban a hitben élnek, hogy pont a melegektől kell megvédeni a hazát. Ne törjük a fejünket, polgártársak, törjük inkább egymásét.

Ratalics László

  • Házasodhassanak a melegek is
  • Meleg fesztivál Budapesten
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában